KULIN Profesionalni kuhar talijanske kuhinje obrazovanje

Profesionalni kuhar talijanske kuhinje

Kulinarski Institut Kul IN i talijanska kulinarska škola ALMA osmislili su jedinstveni program talijanske kuhinje u trajanju od jedanaest mjeseci.

Program se izvodi na dvije lokacije. Početak edukacije se odvija u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku, dok nastavak slijedi u međunarodnom studentskom okruženju, u našoj partnerskoj školi ALMA iz Italije, u gradu Colorno.

Program je zamišljen s jasnim ciljem da u deset mjeseci formira buduće profesionalne kuhare s naglaskom na specijalizaciji u talijanskoj gastronomiji. Uz vrhunsku nastavu, program uključuje i petomjesečno stažiranje u elitnim talijanskim restoranima i hotelima te pruža neprocjenjivo iskustvo učenja i rada u internacionalnoj sredini.

Po uspješnom završetku stažiranja, te nakon položenog završnog ispita, Kul IN i ALMA studentu dodjeljuju certifikat sa zvanjem Profesionalni kuhar talijanske kuhinje.

Struktura nastave

11 mjeseci

3 mjeseca u Kul IN-u

3 mjeseca u ALMA-i

5h dnevno

5 mjeseci stažiranja u Italiji

Međunarodni program

Detaljan pregled programa

Period u Sisku:
Obrazovanje za profesionalnog kuhara talijanske kuhinje počinje u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku. Polaznici stječu znanja u temeljnim vještinama i tehnikama pripreme hrane kako bi bili u potpunosti pripremljeni za pohađanje daljnje edukacije u Italiji. Nastava je na hrvatskom i engleskom jeziku.

Nastavni plan i program Kul IN-a osmišljen je od strane našeg voditelja edukacije Zdravka Perića, chefa s dugogodišnjom međunarodnom kulinarskom karijerom, jednog od prvih Hrvata s diplomom Ars Culinarie prestižne akademije Le Cordon Bleu.

Period u Colornu:

Edukacija se u sljedećih tri mjeseca nastavlja u Italiji, u gradu Colorno, u našoj partnerskoj školi ALMA.

Polaznici će tijekom školovanja u ALMA-i uz kulinarske praktikume učiti povijest talijanske kuhinje i kulture, lokalne proizvode i namirnice, vina i tjestenine. Nastava obuhvaća izlete u lokalne proizvodne centre kako bi se polaznicima predstavio proces proizvodnje, prerade i komercijalne distribucije namirnica vezanih uz kulinarstvo.

Teorijsku i praktičnu nastavu vodi tim stručnih nastavnika ujedno vrhunskih chefova, a odvija se u izvrsno opremljenim učionicama i kuhinjama smještenim u povijesnoj palači Palazzo Ducale.

Stažiranje

Kulinarske vještine polaznici će dodatno usavršavati kroz petomjesečno stažiranje u renomiranim talijanskim restoranima i hotelima, s ciljem primjene naučenog tijekom školovanja u Sisku i Colornu.
ALMA će pažljivo odabrati destinaciju stažiranja prema osobinama svakog pojedinog polaznika, njegovim željama, sklonostima, snagama i slabostima.

Za vrijeme stažiranja polaznici imaju osiguran smještaj i hranu, uz kontinuiranu podršku profesora u ALMA-i.

Trajanje programa: 11 mjeseca

Termin izvođenja nastave u Kul IN-u: 

  • 16.01.2024. – 28.03.2024. 
  • 02.04.2024. – 11.06.2024. 
  • 14.10.2024. – 20.12.2024.

Cijena programa po studentu: 24.000,00 Eura

*Za first minute polaznike nudimo kupon u iznosu od 1.200,00 EUR. Kako bi ste ostvarili ovu pogodnost, potrebno je upisati i uplatiti puni iznos željenog programa dva mjeseca prije početka školovanja.

Upisi za sve termine su otvoreni!

Školarina za program uključuje

  • Cjelokupan program certifikata Profesionalni kuhar talijanske kuhinje
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak, Colorno, stažiranje)
  • Ručak u dane odvijanja nastave (Sisak, Colorno, stažiranje)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Smještaj i hranu (osigurava restoran domaćin) i pomoć studentima tijekom stažiranja

U cijenu nisu uključeni:

  • Obroci vikendom